Biografie

Welkom op mijn website.

 

Ik ben Peter Lameir                                       

 

Ik ben geboren en getogen in Hoogerheide, een dorp op de Brabantse wal.

Ik ben een fanatieke fotograaf en ben al op jonge leeftijd begonnen met fotografie en dit is nog steeds mijn grote passie in het dagelijkse leven. Ik ben vroeger begonnen met een eenvoudige filmrolletjes camera van die tijd, maar ben in cameraland wel iedere keer met de tijd meegegaan van eenvoudig naar mijn huidige Canon R6 full-frame; ook heb ik nog een Canon D90.

Een aantal jaren geleden heb ik voor een regionale nieuwswebsite veel evenementen gefotografeerd, maar mijn interesse ligt vooral bij natuurfotografie op de Brabantse Wal, maar probeer ook altijd iets nieuws uit. Sinds 2023 heb ik mij aangesloten bij de 4 fotografen van de “Fotogroep Zuidwesthoek” en hoop van hun weer nieuwe inzichten te krijgen in fotografie om zo mijn fotografie naar een hoger niveau te brengen. Verder ben ik al vele jaren lid  van de Kalmthoutse Fotokring in Kalmthout (België) waar ik diverse fotocursussen heb gevolgd.

Verder maak ik van fotoreeksen audiovisuele filmpjes.

Ook ben ik sinds 2019 lid van “Stichting Uit de Kunst Woensdrecht”,  in de discipline fotografie.

Maar begin 2022 kreeg ik ook interesse om eens wat te proberen met acrylverf en ben sinds maart 2022 begonnen met verschillende technieken met acrylverf, zoals acryl gieten, acryl schilderen, acryl föhnen, enz... en in 2023 kreeg ik ook interesse in tekenen. De werken zullen nog niet perfect zijn, omdat ik alle technieken nog niet onder de knie heb maar met veel oefenen probeer ik het te perfectioneren.

Al mijn foto’s en schilderijen zijn te bekijken op mijn persoonlijke website  www.peterlameirfotografie.nl  en www.natuurlijkbrabantsewal.nl